Implica la teva Escola

La Fundació Joan Salvador Fundació Gavina compta amb més de 35 anys d’història en el suport d’infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat social del barri del Raval de Barcelona. Per al protagonista de la novel·la de Richard Bach que dóna nom a la nostra fundació, en Joan Salvador Gavina, volar més alt i més lluny és el camí per a descobrir les potencialitats presents en cadascú. Aquesta ha estat la filosofia que ha inspirat la nostra forma de ser i la nostra manera. Totes les persones, independentment de la seva condició social, han de tenir l’oportunitat de desplegar el seu potencial com a éssers humans. La nostra missió és, doncs, oferir opcions i possibilitats, acompanyant i minimitzant els efectes de la manca d’oportunitats dels infants i famílies amb escassos recursos i, per sobre de tot, estem educant des de l’acció social per a la superació i l’eradicació de les fractures que sacsegen la societat on vivim.

Les principals víctimes de la pobresa són els infants i els adolescents, sobretot, aquells que pertanyen a famílies socialment vulnerables. A Catalunya segueix augmentant la taxa de risc de pobresa infantil dels menors de 16 anys, que l’any 2008 era d’un 17% i que el 2012 ja arribava al 29%. Per a pal·liar aquesta situació, la Fundació Joan Salvador Gavina dur a terme el projecte Implica la teva escola amb la organització de diverses campanyes que tenen l’objectiu de conscienciar i fer reflexionar sobre la vulneració drets dels infants, commoure i engrescar a moure’s davant la necessitat i el patiment de l’altre.

Les accions principals són:

  • Xerrades
  • Campanyes per a beques de suport a l'estudi
  • Campanyes per a beques de suport a la participació en activitats de lleure en cap de setmana
  • Campanyes de recollida de material escolar

Totes les accions tenen un objectiu secundari, la millora social i incloure en l'ADN de les entitats col·laboradores formar part del conjunt de compromisos que donen un valor afegit a l’activitat de la nostra Fundació. Amb aquesta voluntat d’implicació i de crear valor conjuntament les organitzacions col·laboradores esdeveniu nous agents de canvi social. La vostra participació voluntària en actuacions de millora social i projectes en i pel Tercer Sector és quelcom més que una aportació de recursos econòmics o en espècies, esteu contribuint al canvi cap a un progrés sostenible i racional.

Documentació

Fulletó informatiu - Implica la teva Escola

Aquest projecte ha rebut el suport de:

Logotip del Ministerio de Sanidad, Servicions Sociales e Igualdad Logotip del Departament de Benesatr Social i Familia de la Generalitata de Catalunya

Galeria

Implica la teva Escola