Projectes
Formación: "Monitors pel futur". Abiertas inscripciones

Compartir

FacebookTwitterLinkedin

Abiertas las inscripciones del curso de formación de preMonitores

El projecte Monitors pel futur és un projecte de formació adreçat a joves de 15 a 17 anys perquè tinguin el seu primer contacte amb el món de la intervenció social en l’àmbit del lleure i/o de l’acció social abans de la seva majoria d’edat, amb una vessant teòrica i una altra de pràctica.

Aquest projecte desenvolupa un treball comunitari i d’implicació amb el territori formant a joves del Raval, d’altres districtes de la ciutat o poblacions, amb interès i sensibilitat social per a esdevenir agents educatius i figures de referència positives. També vincula menors de diferents procedències i estudis, que senten la inquietud de fer quelcom que ajudi a trencar els desequilibris de la societat, implicant-se en la resolució de les necessitats dels col·lectius més vulnerables i contribuint a la cohesió social de l'entorn.

Amb aquest curs de formació volem promoure la tasca dels joves com a agents de canvi en entorns socialment vulnerables i afavorir el seu reconeixement dins la comunitat. Volem donar a conèixer als menors la tasca socioeducativa com a opció formativa i laboral alhora que se’ls motiva a participar com a voluntaris en els projectes amb infants que ofereix la Fundació Joan Salvador Gavina.

La formación

Es realitzen 3 edicions anuals sempre en períodes de vacances escolars. Setmana Santa, estiu i Nadal. Cada formació consta de dues etapes formatives -una teòrica i l'altra pràctica- necessàries per a obtenir el certificat de participació expedit per la Fundació. La formació teòrica té una durada de 12 h. Els continguts volen donar una visió àmplia de l’educació en el temps de lleure, la figura del monitor, els recursos educatius i de dinamització amb que ha de comptar, etc.

Pel que fa a la formació pràctica, té una durada de 30 h. Els joves participen com a monitors incorporant-se a l’equip educatiu de la Fundació Joan Salvador Gavina en el programa de Centre Obert o bé a les activitats de lleure durant els períodes de vacances escolars (casal o colònies).

Durant tot el període de formació els educadors socials de l’entitat realitzaran tutories de seguiment personalitzat amb cadascun dels joves participants per valorar el progués i la consecució dels objectius.

El curs és totalment gratuït per als participants.

Más información del proyecto

Cartel informativo de la próxima edición Cartell informatiu 17a edició formació Monitors pel Futur de l'Espai Jove Gavina
Hoja informativa del proyecto Monitors pel futur Full informatiu del projecte Monitors pel Futur de l'Espai Jove Gavina

Éste proyecto recibe el apoyo de:

Momentos de las formaciones

Formación: "Monitors pel futur". Abiertas inscripciones

Más noticias

Volem estar en contacte

Queremos estar en contacto

2 + 4 =
Resuelva este simple problema matemático y escriba la solución; por ejemplo: Para 1+3, escriba 4.