Situació dels objectius marcats a l'Agenda 2030. (Informe UNICEF)

Compartir

FacebookTwitterLinkedin

Quan es compleixen cinc anys de l’aprovació de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, fixat per les Nacions Unides, el comitè d’Unicef a Catalunya explica, en aquest informe, quina és la situació actual dels objectius marcats, des del punt de vista de la infància en el territori català.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda, i les seves 169 fites, aborden els principals reptes del segle XXI amb la finalitat de construir un món millor, més just i sostenible socialment, econòmica i ambiental, en què els drets humans en siguin el pal de paller, i incorporen la perspectiva dels drets dels nens, nenes i adolescents recollits a la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Perquè sigui un èxit, l’Agenda fa una crida als estats per tal que l’adaptin al seu context i sigui així guia d’acció de totes les polítiques públiques.

El 2020 és un any especial perquè representa l’inici del compte enrere per al compliment de l’Agenda. A la rellevància de la data en què ens trobem s’hi ha sumat un fet inesperat que ha tingut, està tenint i tindrà uns enormes impactes sobre els infants i adolescents, especialment els que vivien ja en una situació de vulnerabilitat: la irrupció de la COVID-19 i les seves conseqüències.

L’agenda 2030.

Més notícies

Volem estar en contacte

Volem estar en contacte

5 + 14 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.