“Situació límit” de les entitats i els professionals de l'atenció a la infància

Compartir

FacebookTwitterLinkedin

La  Fundació Gavina participa a les reivindicacions que el dilluns 24 de febrer ha iniciat FEDAIA (Federació d'Entitats de la Infància i l'Adolescència). Es tracta d'una campanya d'accions i mobilitzacions per denunciar la “situació límit” de les entitats i els professionals de l'atenció a la infància i reclamar una modificació dels pressupostos de la Generalitat. La presidenta de l'entitat, Elisenda Xifré, ha explicat que han iniciat converses amb els grups parlamentaris perquè presentin una esmena als pressupostos per destinar 90 milions a “revertir deu any de pèrdues” i 40 milions més per desplegar el model de Serveis d'Intervenció Socioeducatiu (SIS) que ha de “treballar amb les famílies i la infància i adolescència en situació de risc en una fase preventiva”. La primera acció ha estat un acte a la Plaça dels Àngels, davant el MACBA.

S'ha redactat un manifest que denuncia “un important malestar” del sector pels pressupostos del 2020 ja que “no hi ha cap partida pressupostària destinada a desenvolupar les necessitats” de les entitats que representen. Confien que l'increment pressupostari que reclamen servirà per “destinar més recursos per garantir el compliment dels drets de la infància en situació de vulnerabilitat, actualitzar les condicions laborals dels professionals, i contribuir al sosteniment de les entitats i dels projectes i serveis”.

S'han iniciat contactes amb els partits del Parlament per impulsar una moció per incorporar aquesta partida. “La infància i els professionals que l’atenem no podem esperar”, conclou el manifest. FEDAIA representa prop d'un centenar d'entitats que atenen 100.000 infants vulnerables a Catalunya, compta amb 3.500 professionals i 4.800 voluntaris.

Notícia als mitjans: Betevé, Diari ARA, El Punt AVUI, La República, La Vanguardia

 

FEDAIA

Més notícies

Volem estar en contacte

Volem estar en contacte

2 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.