Jugar és el més bàsic per un infant. El lleure és un dret reconegut a la Convenció dels drets dels infants però, malauradament, no tots els infants el tenen garantit ni, especialment, aquells que es troben en una situació de fragilitat sociofamiliar.

Les activitats de lleure són dirigides als menors i, també, a les seves famílies. Moltes d’elles viuen immerses en un entorn de pressió i de multiplicitat de dificultats que les fa tenir l’ànsia d’un respir, d’un parèntesi restablidor i terapèutic lluny de l’estretor dels carrers del barri.

Caps de setmana a la natura

Caps de setmana a la natura
Els caps de setmana a la casa de colònies El Caliu de Planoles permet conectar als infants, joves i també les famílies amb el silenci, permetent-los sentir els beneficis de la connexió amb la natura. Les excursions a les muntanyes de la Molina, les rutes per conèixer les plantes, l'observació dels estels i els animals que amaga el bosc suposen una bocanada d'aire fresc en el seu dia a dia.
136 estades de “respir” de cap de setmana a Planoles
Un espai per experimentar i divertir-se

Lleure en família

Lleure en família
Les activitats de lleure que ofereix la Fundació són dirigides als menors i, també, a les seves famílies. Moltes d’elles viuen immerses en un entorn de pressió i de multiplicitat de dificultats que les fa tenir l’ànsia d’un respir, d’un parèntesi restablidor i terapèutic lluny de l’estretor dels carrers del barri.

El projecte: Lleure en família, ofereix, al pares i mares de la Fundació, l'oportunitat d'un espai en el qual compartir amb els seus fills i filles un temps de respir i reducció de l'estrès emocional i psíquic i gaudir d'uns dies de convivència en un entorn natural lluny de les seves dificultats diàries.
83 persones gaudeixen del projecte Lleure en família
Lleure en família

Colònies

Colònies
Les colònies són moments únics de convivència amb els companys / es i l'equip de la Fundació. El contacte directe amb la natura, l'experiència de dormir fora de casa juntament amb els amics i amigues ... esdevenen vivències especials que quedaran per sempre en la memòria dels nens i nenes.

Es tracta d'un treball, integrat en el projecte socioeducatiu global que es desenvolupa al llarg de l'any, que incorpora l'oci al costat dels aspectes socials, la promoció d'hàbits de salut, la promoció d'una alimentació saludable i altres aspectes considerats aspectes preventius davant de situacions de risc.
426 infants en estades de colònies a El Caliu (Planoles)
Colònies

Casals

Casals
Els Casals són espais de lleure donen la oportunitat de participar i aprendre a través d'activitats lúdiques en el barri del Raval i en èpoques de vacances escolars. Els dies de casal són dies de convivència entre iguals fora de l’àmbit escolar i familiar amb l’objectiu de potenciar les habilitats socials i valors clau com són la convivència, el respecte, la tolerància i l’amistat.
172 infants i joves participen d’activitats de Casal.
volem divertir-nos