Aprendre a conviure en igualtat és fonamental per a prevenir la violència de gènere i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives. Al Gavina oferim activitats i serveis per desenvolupar habilitats socials i fomentar valors
que afavoreixin la convivència

A la cultura

A la cultura
Fomentem l’accés dels infants, joves i els seus familiars a la cultura i a l’oci inclusiu reduint d’aquesta manera l’aïllament social. Aquest propòsit suposa la visita cultural a equipaments de proximitat i l’accés a activitats culturals com són: exposicions, teatre, museus, excursions...

La limitació econòmica provoca que la major part de les famílies no puguin fer cap activitat d’oci si no és a través d’entitats socials, com el Gavina, que els ofereix la oportunitat i els apropa al benestar de gaudir de l’oferta cultural.
Els joves han participat, conjuntament amb estudiants de la Facultat d'Història i Geografia de la Universitat de Barcelona a l’exposició: Dones i Ciència, de la Cooperativa Colectic.
A la cultura

En el barri

En el barri
Valorar la dimensió social de la cultura implica destacar les experiències que aporten valor social des d’una perspectiva clarament cultural. La participació en les festes populars són una eina més d’inclusió i de coneixement de l’entorn i de la cultura del País.
Prop de 240 infants i joves han dinamitzat i s’han implicat a les activitats del barri com la Festa Major del Raval, la Castanyada, La festa de la Primavera, la Diada de Sant Jordi,el Festival Rava’ls...
Un espai per experimentar i divertir-se

Monitors pel futur

Monitors pel futur
Projecte que forma i vincula menors de 15 a 17 anys, de diferents procedències i estudis (joves del districte de Ciutat Vella i joves d’escoles i instituts de la ciutat de Barcelona) que senten la inquietud de fer quelcom en la resolució de les necessitats dels col·lectius més vulnerables. Aquesta formació els descobreix la tasca educativa com a possible opció laboral i els proporciona el seu primer contacte amb el món del voluntariat.
32 participants de diferents entitats socials del territori i d’escoles de Barcelona.
monitora pel futur

Transformant l'entorn

Transformant l'entorn
Gavina promou que la participació no sigui un mer consum d'activitats en què els participants són simples receptors, sinó que ofereix activitats autogestionades perquè infants i joves esdevinguin agents actius amb poder de fer propostes i transformar i decidir sobre el que volen fer i com volen participar en el seu entorn.
El 100% dels adolescents i joves participen activament en l’elaboració i avaluació del seu Projecte Educatiu Individual.
volem participar